My Army ^^

27 September 2013

Surat buat bakal isteri Dzariff Firash ^^



Assalamualaikum buat bakal isteri putera sulung pakcik yang bernama Leesya Wu.
Pakcik buat buat surat ni khas buat kamu si kaki pisau cukur !! *Harap kamu tak menangis bila baca surat pakcik ni. Mula-mula pakcik nak minta maaf dari hujung janggut ke hujung buku lali. Sebab pakcik tahu sesangat-sangat, dan pakcik berani bertaruh !! selepas kamu membaca surat ini, mesti kamu akan menangis. Kalau tak percaya, bacalah sampai habis.

Pakcik tahu nama sebenar kamu, Leesya Wu. Pakcik juga tahu tempat lahir,tarikh lahir dan segalanya, termasuklah makanan favret kamu. Psycho tak pakcik ?? mesti kamu ketakutan sekarang kan. pakcik tahu sebab pakcik selalu stalk FB kamu. Pakcik Add kamu tapi tak approve, tapi dapat follow je. Pun boleh .

Pakcik rasa pakcik dah lari jauh sangat dari topic asal. So, kite straight to the point. Pakcik just nak bagi tahu, pakcik tahu kamu dah kenal Dzariff Firash dari semester 2. Dah dekat 4 tahun kamu bersama dia, tapi pakcik tak pernah jumpa kamu. Kemudian pakcik dapat tahu yang kamu bakal bernikah dengan dia. tu yang buat pakcik terkejut tu. pakcik dah siapkan syarat-syarat untuk kamu sebelum kamu bernikah dengan anak pakcik. Check it out !!

1. Mesti tahu masak crème brulee sebab itu antara favret Dzariff dan pakcik.
2. Bila masak Chinese food pakcik nak kamu buat Flambe.
3. Ramekin untuk buat Crème brulee mestilah berkualiti.
4. Pisau yang digunakan di dapur mestilah jenama Zwiling atau Global. Victorinox pakcik tak layan ok.
5. Mesti tau 5 mother sauce.
6. Jadual pemakanan Dzariff mestilah tepat, dan pastikan dalam seminggu ada 12 jenis masakan berbeza dari beberapa buat Negara yang Dzariff suka.
7. Seminggu sekali mesti ada homey Pizza.
8. Baju dia, mestilah menggunakan sabun Downy dan comfort.
9. Paling penting !! jangan cari masalah dengan Dzureen Fazlin iaitu adik kesayangan Dzariff Firash dan anak kesayangan pakcik.
10. Yang terakhir, bahagiakanlah hubungan kamu berdua.

Senangkan?? Pakcik bukan seperti pakcik yang lain, minta bukan-bukan. Tapi pakcik yakin, kamu mesti dah menangis bila sampai yang nombor ke 5. Pakcik tahu kerjaya kamu bukan seorang Chef, tapi seorang Pramugari. But, if u love someone u can do everything right?? Lau betul kamu sayang dia dan cintakan dia, belajar semua tu. tak susah pun. Bila dah buat semua benda tu, pakcik nak kamu datang jumpa pakcik dan test masakan kamu. Kamu hanya ada masa sebulan 15 hari je. Kalau tak lepas test tu, dalam mimpilah kau nak kahwin dengan dia !! kejam kan?? Kejam angat ~~

Tapi kamu lagi kejam. Sebab hantaran kamu minta 15k serba terlentang. Pakcik tak tahu terletang macam mana kamu minta. nak itulah,inilah !! pakcik tahu dari FB kamu juga. Semua benda kamu cerita. Banyak pula tu yang like dan komen. Ok, pakcik dah malas nak menaip. Sampai disini saja. Apa-apa hal, just wechat pakcik je. Cari dekat FB pakcik ok. Baii !!

Daripada
Dato' Fazley Zahri
                     

kAMSAHAMNIDA !! !!

8 comments:

  1. Hahahaha. .kejam gler syarat2nye..ni utk ank ko ke..utk bpknye? Hahaha..gud2..have more to come k..luv ur writing..

    ReplyDelete
  2. bhahahaha.. agak2 dia nak tak kahwin?? hoho

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum .selamat pagi…hari jumaat yang penuh barakah…
    Jemput baca post saya yeaahhh…

    1. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/10/biovelocity-sleep-mate-selimut-cahaya.html
    2. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/07/testimonibiovelocity-sleep-mate.html
    3. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/07/suntik-untuk-cantik.html
    4. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/06/top-leaders-circle.html
    5. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/11/kutu-biovelocity-sleep-mate.html

    btw,jom join segmen salam kenal dari saya di sini yaaa

    http://farihaabdul.blogspot.com/2013/11/segmen-salam-perkenalan.html


    semoga Allah dapat membalas jasa2 anda semua….terima kasihh :)


    ppssttt:mcm kejam je syarat dia....hahahhaha

    ReplyDelete
  4. salam kenal dan follow
    torascool(dot)blogspot(dot)com

    ReplyDelete
  5. haha wow kemain syarat pakcik !
    konfem Leesya Wu cancle kawen kikiki




    salam ramadhan :)

    ReplyDelete
  6. follow cik anggur dan like facebook page cik anggur di http://inibelogcikanggur.blogspot.com terima kasih

    ReplyDelete
  7. Anonymous6.7.15

    Apakah dia jodoh anda? Sekurang-kurangnya ada 7 ukuran yang boleh anda gunakan sebagai
    kayu pengukur:
    1. Semulajadinya anda terasa getaran pada jiwa anda, yang sukar hendak ditafsirkan apa
    dan kenapa. Bukan anda tidak biasa melihat lelaki yang menarik hati tetapi yang ini
    lain, entah kenapa anda rasa lain. Andainya ini anda rasai, mungkin dia adalah jodoh
    anda. Perasaan ini anda akan rasai sekali sahaja. Andainya anda akan berkahwin buat
    kali ketiga, perasaan ini tidak anda temui lagi.
    2. Jika dia dan anda saling dapat bekerjasama dia mungkin jodoh anda. Dalam kata lain,
    dia saling menyenangkan anda dan demikian juga anda terhadap dia dalam banyak
    perkara, misalnya sewaktu bekerja anda seperti satu team yang amat serasi. Kerjasama
    itu boleh berjalan dalam tempoh yang lama dengan masing-masing saling boleh
    bersabar dengan semua kerenah yang satu lagi, iya, dia adalah jodoh anda.
    3. Dia tampak spontan di hadapan anda dan anda boleh menerima segalanya tentang dia,
    baik gerak geri, cara berpakaian, cara bercakap, gaya rambut serta tertawanya yang
    bingit di telinga orang lain, tetapi seperti nyanyian yang amat merdu di telinga anda.
    4. Seperti ada pertautan hati antaranya dengan anda. Misalnya anda dapat merasakan
    bahawa dia sedang bersedih kerana menghadapi satu-satu masalah dan demikian juga
    dia terhadap anda.
    5. Bersamanya anda berasa tenang, selesa, bahagia tanpa rasa tertekan.
    6. Anda berasa selesa untuk berkongsi apa-apa sahaja dengannya, termasuklah berkongsi
    pengalaman, cerita-cerita keluarga; yang lucu, yang sedih dan lain-lain sebagainya. Dia
    sedia mendengar walaupun berjam-jam anda telah mengorbankan masanya untuk
    anda.
    7. Anda berasa terlindung, terpelihara atau selamat tatkala bersamanya kerana Hawa
    diciptakan dari rusuk Adam, bukan dari kepalanya untuk dijunjung di atasnya, bukan
    pula dari kakinya untuk dijadikan alasnya, tetapi di sisinya untuk dijadikan teman

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...